INDEX ~ ARCH ~ T$DATA ~ LINKS ~ ADD

FAQ ~ ВЪПРОСИ ~ КОНТАКТИ ~ FORUM


ДА ЖИВЕЙ БЪЛГАРИЯ

По инициатива на Българската Партия на Спреаведливостта и нейния лидер Веселин Данов се създава Национално Движение "Да живей България".

Веселин Данов е правнук на именития Христо Г. Данов и син на бившия председател на Конституционния съд Христо Данов. Роден е през 1953 г. в София. Завършил е електроинженерство, семеен, с един син. Основател е на Българската Партия на Справедливостта.

В разпространяваната от НДДБ листовка четем:

" Уважаеми колеги,

Обръщам се към вас в качеството си на колекционер на всякакъв вид антики (монети, статуи и др.), както и на старинни оръжия, джобни часовници и т.н.

Сами виждате, че колекционерите и търсачите в България са преследвани по най-яростен начин. Такъв е примерът и с влезлия в сила от 01.01.2005 г. Закон за паметниците на културата, който е абсолютно антиконституционен и антихуманен. Имам изключително голям брой приятели търсачи, които с дейността си не увреждат паметници на културата. Съгласен съм, че трябва да бъдат преследвани хора иманяри, които унищожават паметници на културата и разрушават обекти от национално значение.

Смятам, че трябва да има диференциация между понятията търсач и иманяр. Според мен в тази насока българското законодателство трябва да следва законодателството на страните от Северна Европа, където е разрешено човек, ако не вреди някому, да търси антики.

Също така смятам, че ние всички, търсачи, колекционери, трябва да се обединим и на следващите парламентарни избори да вкараме в парламента хора, които ще бранят нашите интереси и които ще променят закона в гореспоменатата посока. Уведомяваме ви, че след броени дни ще бъде въведен иск във Висшия административен съд за отмяна на закона.

Създадохме Национално Движение "Да живей България", в което влизат за момента девет партии и което се надявам в най-скоро време да увеличи членската си маса многократно.

За целта апелирам към вас да се влеете в Националното движение и да гласувате за него в предстоящите избори.

Само ние без семействата си сме около 300 000 души в България и можем да станем голяма политическа сила.

Очакваме ви на адрес:

София

ул. "Битоля" N:4, вх.А, ет.3

тел. 02 958 51 47

Варна

бул. "Княз Борис I" N:84

тел. 052 60 22 66

Веселин Данов 0898 44 99 99

Евгени Добрев 0888 85 54 49

[email protected] "


ЛЕГЕНДИ и ПРЕДАНИЯ ~ ИСТОРИЧЕСКИ ХРОНИКИ

РЪКОПИСИ ~ ОТКРИТИЯ ~ ФАКТИ ~ ФОТОСИ

СПРАВОЧНИК ~ РЕЧНИК ~ ПРАВНИ АСПЕКТИ


ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ © СФЕРА ИК ©